nieuwsarchief

Troepen van de toekomst: Gentse transitie denk- en actiedag (gepost op 18 augustus 2010)

Transitie denk- en actiedag 25 september 2010


Met trots kondigt Transitie-initiatief Gent zijn volgende grootse en inspirerende activiteit aan die transitie weer meer in de kijker zal zetten!

Samen met Vormingplus zetten we een heuse Transitie denk- en actiedag op! Eerst komen vier inspirerende visionaire sprekers aan het woord (Steven Vromman, Igor Byttebier, Vicky Demeyere en Erik Paredis) met hun beeld van de toekomst, dan gaan we zelf aan het dromen met een visioning-oefening en tot slot is er tijd voor de praktijk. Verschillende andere Gentse verenigingen en wijzelf zetten een soort markt op met allerlei inspirerende praktijken. Momenteel hebben Lets Gent, Netwerk Vlaanderen, De Blauwe Bloem, Ecofolie, Educatieve Winkel, Gents MilieuFront/MilieuadviesWinkel, Wisselstroom, Voedselteams en Dégage hun medewerking toegezegd.

Doorheen de dag is er ook een aangepast programma voor kinderen. Gezinnen zijn dus heel welkom!

Deze dag dient als opstartmoment voor een reeks workshops die rond de verschillende thema's zullen ingericht worden in de maanden na de startdag.

Het wordt zeker een memorabele Gentse transitiedag!

Iedereen is heel welkom en als je zelf of je organisatie nog iets wil bijdragen, laat dan zeker iets horen op gent@transitie.be! Ook alle hulp bij de promotie en voorbereiding van deze dag is uiteraard heel welkom en je kan je aanbieden door een mail te sturen naar hetzelfde adres.

Meer uitleg vind je in de uitgebreide flyer.


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop