nieuwsarchief

TT Leuven nieuwsbrief (gepost op 21 oktober 2011)

We laten je even meeproeven van wat er in het Leuvense aan transitie in beweging is. Hier dus hun recente nieuwsbrief:

Beste Transitie geinteresseerde,

        ** Het weekend van 17 en 18 was voor TT Leuven een voltreffer. Onder impuls van  TT Bierbeek ging er een Doe-Het Zelf cursus Permacultuur van start. Een gans weekend lang leerden we elkaar - en het onderwerp -  wat beter kennen. Ondertussen bepaalde men samen de onderwerpen die tijdens het komende jaar voorbereid en behandeld zullen worden door de deelnemers zelf. Dat gaat plezant worden ! We dachten dat het heel leuk zou zijn als we dit ook in onze buurt kunnen organiseren: we onderwijzen elkaar en zoeken samen een oefenplekje. Laat ons zeker iets weten als je :

            deze cursus mee wil organiseren
            deze cursus wil volgen en dus ook een stukje van de cursus voor te bereiden
            misschien de cursus wil volgen, maar het nog niet zeker weet.

        ** Datzelfde weekend rolde de "samentuin" in de Zavelstraat officieel van de blokken. De houtkant is aangeplant, compost aangevoerd, karton op de paden; 16 percelen liggen klaar en zijn allen verhuurd, een wachtlijst (!) wordt opgebouwd. Nog geen twee kilometer verderop worden de eerste zaden voor een tweede gemeenschapstuin geplant.

        ** Onze vrienden in Zichem - Scherpenheuvel organiseren een planten-, zaad- en oogstruilbeurs, en dat gaat zo : "Een overvloedige notenoogst ? Wil je graag wat zaadjes of stekjes van je favoriete plant ruilen? Misschien vind je wel dat een plantje waar je al zo lang naar zocht! ".  Zondag 23 oktober van 9 to 12 u. Plaats: Achter Huize Ernest Claes, Ernest Claesstraat 152 te Zichem. Gratis inkom. www.scherpenheuvel-zichem.transitie.be

        ** Het tweede klimaatforum vindt plaats op 12 november in de gebouwen van 30CC. TT Leuven organiseert er een introductie workshop permacultuur door Diego Vanderkelen. Ook die dag presenteren we in samenwerking met TT Wijgmaal en TT Bierbeek een workshop rond duurzaam energiegebruik.
 


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop