nieuwsarchief

Welkom op het repaircafé in Deurne op 20 april (gepost op 19 april 2013)

Deurne Deelt brengt handige buurtbewoners samen om met hen het eerste Deurnes Repaircafé te organiseren.

Stoel, broek of beer kapot? Geef ze een tweede leven
We gooien met z’n allen te veel spullen weg, zonder erbij stil te staan of ze nog gerepareerd kunnen worden. Heel vaak is dat nog mogelijk en kan u dus nog een tijdje verder met uw toestel, stoel of broek.

Hebt u een kapotte stoel, een dvd-speler die niet werkt, een broek waarvan de rits hapert, een beer die een oog kwijt is of nog iets helemaal anders? Breng het gewoon mee naar ‘t Pleintje. We helpen iedereen gratis verder. Samen met een deskundige vrijwilliger kan u dan aan de slag. We beloven niet dat we alles kunnen herstellen, maar als het niet lukt, geven we op z’n minst advies over waar u wel geholpen wordt.

Het is niet de bedoeling om van iedereen een doorgewinterde handige Harry te maken, maar misschien wel iets op te steken van onze herstellers. Let wel, het gaat hier om kleine herstellingen aan een fiets, kledingstuk, klein elektrisch toestel of meubel. Je moet het kunnen meebrengen naar ‘t Pleintje."

Het concept komt overgewaaid vanuit Nederland waar Martine Postma in 2009 het eerste Repair Café in Amsterdam opstartte. Sindsdien wordt het in heel Nederland met succes georganiseerd. In december 2012 was Antwerpen aan de beurt. Het eerste Vlaamse Repaicafé vond plaats in het Ecohuis. Nu is er ook in Deurne bij buurtbewoners heel veel goesting om met dit concept aan de slag te gaan.

Het Repair Café is ook een sociaal gebeuren
Als u even moet wachten tot u aan de beurt bent, kan u iets gaan drinken. Een goede gelegenheid dus om andere mensen uit de omgeving beter te leren kennen. Misschien kom je te weten dat je buurvrouw veel handiger is dan jij dacht? We hopen dat de Repair Café’s een groot succes worden. Dan komt er een vervolg aan zodat er binnenkort in élke Antwerpse wijk kapotte spullen

We zoeken nog enkele handige harry’s om ons te helpen
We hebben al heel wat vrijwillige reparateurs gevonden, maar er is nooit hulp genoeg. Als er nog enkele handige harry’s zijn die hun deskundigheid willen delen, mogen ze ons zeker contacteren.

Praktisch
zaterdag 20 april van 13-16 uur
‘t Pleintje, Sint- Rochusstraat 106, 2100 Deurne
Gratis, inschrijven is niet nodig
Bereikbaarheid: Bus 19 en 33, tram 9 en 24

Meer informatie
Jesse.lemmens@samenlevingsopbouw.be
tel. 03 320 26 70
lies.vandaal@samenlevingsopbouw.be
tel. 03 326 22 14

Repaicafé Deurne komt tot stand door een samenwerking tussen buurtbewoners, buurthuis 't Pleintje, Transitie Deurne, De Hoeve, Ecohuis Antwerpen, de Kringwinkel Antwerpen, het Netwerk Bewust Verbruiken, Samenlevingsopbouw Antwerpen stad en LETS Vlaanderen.


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop