nieuwsarchief

TI Kortrijk: Debat coöperatieven (gepost op 6 maart 2014)

Coöperatieven: een oplossing voor de crisis? - debat

Wat je zelf doet doe je vaak beter. In tijden van crisis is het wantrouwen tegenover beursgenoteerde bedrijven en banken zeer groot geworden. Coöperaties bieden vaak een alternatief aan. Leden of vennoten van een coöperatie investeren met eigen centen en maken zelf ook gebruik van de diensten van hun coöperatie. Het ontstaan ervan gaan terug tot het Engeland van de 18e eeuw. Een eeuwenoud principe dat vandaag de dag nog niets aan relevantie heeft ingeboet. Misschien wel meer dan ooit, maar echt zichtbaar zijn ze niet, of we weten soms niet dat we met coöperaties te maken hebben. In Zwitserland zijn coöperatieve bedrijven (zoals de supermarktketens Coop of Migros) de grootste private werkgever. Van coöperaties wordt gezegd dat ze duurzamer zijn, langer blijven bestaan, minder delokaliseren naar lage loonlanden en meer begaan zijn met ecologische principes.

Klopt dit allemaal? We gaan het debat aan en bekijken de vraag hoe coöperaties een antwoord kunnen bieden op de economische en andere crises.

Met:
* Dirk Barrez (journalist, auteur van 'Coöperaties - hoe heroveren we de economie?' en mede-oprichter van NewB)
* Lieve Jacobs (Coopburo)
* Eddy Leloup (directeur Coöperatiezaken Milcobel)

Met de steun van Transitiestad Kortrijk (www.transitiestadkortrijk.be)

Wanneer: din, 25/03/2014 - 19:30 - 21:30
Prijs: € 5,00
Waar: Ondernemerscentrum Leiestraat 22 8500 Kortrijk
Praktisch: Vooraf inschrijven Bij Vormingplus MZW noodzakelijk (http://www.vormingplusmzw.be/co%C3%B6peratieven-een-oplossing-voor-de-crisis-debat)


 


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop