nieuwsarchief

Transitie Scherpenheuvel-Zichem: Startbijeenkomst Werkgroep Duurzame voeding 17 december om 20 uur (

Duurzame voeding is een begrip dat vele ladingen dekt:

 

·         Kiezen voor seizoensproducten uit eigen streek,

·         Je eigen groenten oogsten uit je (ecologische) moestuin,

·         Regelmatig een veggiedag inplannen,

·         Tijdens het koken op het energieverbruik letten,

·         Geen voedsel verspillen,

·         Overbodige verpakkingen vermijden,

·         Fairtrade producten kopen.

 

De voorbije twee jaar hebben we de basis gelegd met onze cursussen ecologisch tuinieren, koken en bewaren. We willen dit graag verder uitbouwen en zijn daarom op zoek naar enkele enthousiastelingen om mee te helpen om rond duurzame voeding allerhande activiteiten te organiseren in Scherpenheuvel-Zichem bv. Ecologisch tuinieren voor gevorderden, Permacultuurcursus, Eco-Koken ten huize van, de eetbare tuin… .

 

Word je graag meer eco-actief of twijfel je nog,  aarzel niet en kom zeker af naar de startbijeenkomst van de werkgroep Duurzame Voeding op 17 December om 20u, Galgenberg 7 te Averbode.

 

Na een korte inleiding volgt een samenvatting van wat de transitiegroep Scherpenheuvel-Zichem reeds heeft verwezenlijkt rond duurzame voeding en praktische uitleg over de structuur van de werkgroep. Daarna dromen we hardop van wat we in de toekomst nog kunnen/willen doen rond duurzame voeding en we hopen op het einde met enkele nieuwe trekkers de eerste bijeenkomst van de werkgroep in te plannen.

 

Hopelijk tot 17  december,

Met vriendelijke groeten,
Margot, Hilde, Emily en Frank

www.scherpenheuvel-zichem.transitie.be


nieuws > nieuwsarchief / nieuws uit de lokale groepen
backtotop