de Power Down Show

 

“Barstend van inzichtelijke analyse en creatieve oplossingen voor het tweelingprobleem van klimaatverandering en piekolie, betekent de Power Down Show een inspirerende wegwijzer naar een leven voorbij fossiele brandstoffen. Moet bekeken worden – een vleug licht in de duisternis.”
- Rob Hopkins, oprichter van de Transitiebeweging

 

De POWER DOWN SHOW
Het versterken van gemeenschap, creativiteit en cultuur

De Power Down Show is een 10-delige tv-serie die een frisse en geëngageerde kijk geeft op de antwoorden die vanuit gemeenschappen geboden worden op de dubbele uitdaging van klimaatverandering en piekolie. Dit is een buitenkans om een veel betere en duurzamere manier van leven op te bouwen. Miljoenen mensen, ook in jouw buurt, zijn al bezig met die overgang naar lokale veerkracht. Jouw visie is ook nodig. Welkom op de Power-Down Show.

De tien afleveringen (20 minuten elk)
De uitdaging (klimaatverandering en piekolie)
De kracht van de gemeenschap
Alles is verbonden
Een nieuwe kijk op energie
Mobiliteit
Voedsel
Wonen
Transition Towns (Minder-Energie-Plannen)
Wereldburgerschap
En wat nu? – De boodschap overbrengen

Deze tien filmpjes zijn een sleutelelement in de “actief-leren”-cursus Community Powerdown – Training for Leadership, Livelihoods and Local Resilience. De cursus werd ontwikkeld om de transition towns-beweging te ondersteunen.

Gemaakt door Cultivate Centre, Dublin, Ireland
powerdown@cultivate.ie
www.cultivate.ie
Voor vertoningen voor publiek in het kader van een transitie-initiatief moeten geen rechten betaald worden.

 

Bij de Nederlands ondertitelde versie…

De Nederlandse ondertiteling van de Power Down Show is opnieuw een resultaat van heel wat vrijwillige vertaalhanden binnen de transitiebeweging. Opnieuw. Want dit project – als een nieuwe inspanning om transitiemateriaal ook in het Nederlands beschikbaar te maken – staat in het rijtje van het Transitiehandboek, de Basishandleiding, De Cuba-documentaire, De Gids voor een Gemeenschapsmunt, Het wezen van Permacultuur, enz… Parallel met dit ondertitelingsinitiatief werd door Transitienetwerk Vlaanderen een ander project opgezet: het uitwerken en ter beschikking stellen van een Skilling Up for PowerDown-cursus, geïnspireerd op wat Rob Hopkins in Totnes ondernam. Wij hopen – en maken ons sterk – dat ‘Power Down Show’ en ‘Skilling Up Cursus’ elkaar kunnen versterken. We willen ze toevertrouwen aan de vele handen van nog meer mensen die hun talent, kennis, bezorgdheid, netwerk en creativiteit willen inzetten om de toekomsten te bouwen waar we samen van dromen. We hopen dat vele mensen binnen de transition towns-beweging met Skilling Up aan de slag gaan en Power Down-vertoningen organiseren.

Ondanks de vele vrijwillige handen kost dit soort projecten, en het resultaat ervan, ook nog geld en tijd. Dat je geïnteresseerd bent in de Power Down-dvd, betekent wellicht dat je de transitiebeweging ook een warm hart toedraagt. Een goede manier om die beweging te steunen (en nog verdere projecten mogelijk te maken) is om de dvd aan te kopen in plaats van hem onnadenkend te kopiëren. Maar veruit de allerbeste manier om de transition towns-beweging te steunen, is om er als persoon en als gemeenschap in te stappen, en hoofdstukken toe te voegen aan dit uitdijende en inspirerende verhaal van mensen die de toekomsten willen bouwen waar zij – en onze planeet – van dromen. Op die manier hebben we niet alleen een zwerffilm, maar ook een sneeuwbalfilm in huis. Eens deze bal begint de rollen…

Werkten mee aan vertaling en ondertiteling: Katrijn, Rik, Greet, Frank, Steven, Steven, Kris, Rudy, Nathalie, Sarah, Eliane, Ana, Tina, Iris, Lynn, Marilu, Sara, Laura, Xander, Jelle, Kirsten, Quentin, Sarah, Caroline, Nele, Ann, Stella, Anthony, Julie, Deborah, Ellen, Berdieke, Liese, Kevin, Linda, Evelyn
 

De dvd met Nederlandse ondertiteling kan verkregen worden bij Transitienetwerk Vlaanderen. Mail daarvoor (met je postadresgegevens) naar info@transitie.be. De prijs voor transitie-initiatieven bedraagt 15 euro (en er zijn geen rechten van vertoning binnen een transitie-initiatief). Anderen en andere organisaties betalen 25 euro. De verzendingskosten bedragen 3 euro. (Mogelijkheid om de bestelling te herroepen gedurende 14 dagen.)
Het rekeningnummer van Transitie is IBAN BE10 5230 8076 4804, BIC TRIOBEBB

backtotop